In het filmpje hieronder zie je op ludieke wijze hoe een verpleegkundige niet goed weet om te gaan met het veeleisende gedrag van een patiënt. Ze laat de ander over haar grenzen gaan en toont zich niet voldoende weerbaar.

Hoe ga jij zélf om met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? Ben jij weerbaar? Neem jij je verantwoordelijkheid als professional in de zorg? Of mijd je wel eens een lastige situatie, houd je liever je mond dicht en baal je daar later weer van. Herkenbaar? Jij bent niet de enige.

Het Groene Hart Ziekenhuis nodigt jou en je collega’s uit voor de workshop Weerbaarheid: Jij maakt het verschil! Op initiatief van het Verpleegkundig Stafbestuur mogen wij (Hermans & De Paepe) invulling geven aan het programma over weerbaarheid, veerkracht en verpleegkundig leiderschap.

Het VSB vindt het namelijk belangrijk dat verpleegkundigen weerbaar zijn, elkaar respecteren en ‘nee’ durven zeggen. Wat is je eigen invloed als verpleegkundige op het gedrag van een patiënt, familielid, collega en/of arts? En ken en herken jij je eigen grenzen en die van de ander?

In een interactief programma wisselen we regietheater af met theorie, tips en oefeningen. Je leert hoe je je eigen grenzen kan aanvoelen en aangeven. Ook krijg je handvatten om op een professionele manier feedback te geven, ‘nee’ te zeggen en om te gaan met grensoverschrijdend gedrag.

We zien je graag want jij maakt het verschil!