Omgaan met grensoverschrijdend gedrag en agressie

Komt in uw werkomgeving grensoverschrijdend gedrag voor?
Wilt u dat uw team op professionele en effectieve wijze omgaat met agressie?

In deze interactieve training leert uw team verschillende vormen van agressie herkennen. Deelnemers ervaren waar hun eigen grens ligt én waar de gemeenschappelijke grens van uw organisatie ligt. Zij krijgen handvatten aangereikt om iemand op een effectieve manier aan te spreken op zijn/haar gedrag. En kunnen hun opgedane vaardigheden meteen oefenen met een trainingsacteur. Bij voorkeur met voorbeelden uit de eigen praktijk.
Deze training is geschikt voor teams uit de zorgsector, het onderwijs, gemeenten en middenstand.

Resultaat: Uw medewerkers staan na afloop steviger in hun schoenen en kunnen mensen op professionele wijze aanspreken op grensoverschrijdend gedrag.

Reacties zorgmedewerkers Amsterdam UMC, locatie VUmc:

 • goede opbouw training
 • goede toepasbaarheid in de praktijk
 • veiligheid is Top
 • trainer en trainingsacteur zijn enthousiast en betrokken
 • goede praktijkvoorbeelden
 • nuttig om echte situaties uit de praktijk te oefenen
 • veel afwisseling van werkvormen
 • er wordt goed geluisterd naar de problemen in de praktijk en daar wordt goed op ingespeeld

Wat draagt een trainingsacteur bij in een training?

 1. Deelnemers leren door te ervaren
 2. Zij kunnen nieuw of ander gedrag uitproberen
 3. Zij krijgen heldere feedback op hun (non)verbale houding en gedrag
 4. Meer dynamiek en variatie door werkvormen en energizers
 5. De leerstof beklijft langer

Praktische informatie

10-12 deelnemers

1 dag(deel)

op locatie of incompany

trainer en trainingsacteur

Deze training kan ook onderdeel uitmaken van een pakket dat u zelf samenstelt. Kies uit het complete trainingsaanbod de bouwstenen die nodig zijn voor het versterken van úw team. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een training op maat.

‘Wij hebben Hermans & De Paepe ingehuurd nadat ons vorige trainingsbureau ermee stopte. Daniëlle was toen al trainingsacteur tijdens de trainingen en via haar zijn we in contact gekomen met Karina.  Karina en Daniëlle zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en vullen elkaar goed aan. Ze zijn zeer flexibel en denken met je mee als organisatie, in een handomdraai geven ze invulling aan onze wensen en dat maakt het voor onze organisatie zeer prettig samenwerken. De trainingen die de dames bij ons verzorgen hebben een goede opbouw, met goed acteerwerk en veel afwisseling van werkvormen. De dames zijn enthousiast en betrokken en luisteren naar de ontwikkelingen in de praktijk en spelen daar goed op in.
Iedereen die zijn personeel wil trainen in de omgang met grensoverschrijdend gedrag en agressie adviseer ik dan ook Hermans & De Paepe in te schakelen.’ 

Amsterdam UMC, locatie VUmc Mientje Walon, HR adviseur

‘Onze baliemedewerkers hebben veel contact aan de balie met mensen die hulp nodig hebben, zowel op geestelijk als op financieel gebied. De klanten zijn soms gefrustreerd en boos en zijn vaak de Nederlandse taal onvoldoende machtig. Daardoor ontstaat veel ruis in de communicatie.
Middels rollenspel, met concrete voorbeelden uit de praktijk, en met veel humor en relativering bereikt Karina de Paepe  de deelnemers optimaal. Samen met Daniëlle Hermans (trainingsacteur) zijn praktijkscènes /rollenspellen  gefilmd en extra geoefend. Dit  had een grote meerwaarde voor de training.’
 

Maya Blom

Vrijwilligerscoördinator Radar Wmo diensten, Rotterdam