Natuurlijk assertief

Hoe kom ik op voor mezelf? Hoe geef ik duidelijk mijn grenzen aan? Hoe spreek ik een ander aan op zijn gedrag? Hoe zorg ik dat ik meer uit de verf kom?

Leer in deze training jezelf meer op de voorgrond te zetten zonder daarbij de ander onnodig te kwetsen. Dat is de kern van assertief gedrag. Je leert hoe je effectief je eigen ideeën en belangen kunt uiten. En wat je helpt om meer ontspannen in (on)bekend gezelschap te verkeren.  Verder leer je de momenten herkennen waarop het belangrijk is om assertief op te treden.

Aan de hand van voorbeelden van herkenbare situaties onderzoek je je huidige gedrag (verbaal en non-verbaal) en krijg je inzicht in hoe het ook anders kan. De nadruk in deze training ligt op veel oefenen en ervaren. Zo kun je ondervinden welk gedrag effectief is. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en coaching van een trainer en trainingsacteur in een veilige omgeving.

Wat draagt een trainingsacteur bij in een training?

  1. Deelnemers leren door te ervaren
  2. Zij kunnen nieuw of ander gedrag uitproberen
  3. Zij krijgen heldere feedback op hun (non)verbale houding en gedrag
  4. Meer dynamiek en variatie door werkvormen en energizers
  5. De leerstof beklijft langer

Praktische informatie

8 – 10  personen

2 dagen of 4 dagdelen 

op locatie of incompany

trainer en trainingsacteur 

Deze training kan ook onderdeel uitmaken van een pakket dat u zelf samenstelt. Kies uit het complete trainingsaanbod de bouwstenen die nodig zijn voor het versterken van úw team. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een training op maat.

Reacties van deelnemers:

‘Verrassend en buiten de lijntjes kleuren’. *** ‘Elke deelnemer heeft z’n eigen verhaal en daar wordt prima op ingespeeld.’ *** ‘Motiverend, positieve invloed en enthousiasme van de trainers. Leren door doen!’ *** ‘Out of the box, persoonlijke aandacht contact met anderen in dezelfde situatie.’