Met dit jonge, enthousiaste zorgteam van het VUmc in Amsterdam sloten we de reeks agressietrainingen van 2019 af.
Komend jaar mogen we onze expertise opnieuw inzetten en gaan we weer aan de slag met nieuwe deelnemers. Dat doen we met passie. We voelen ons betrokken bij de doelgroep.

Mensen uit de zorg hebben het vaakst last van ongewenst gedrag op het werk door patiënten en bezoekers. De cijfers liegen er niet om. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden blijkt dat de helft te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Bijvoorbeeld intimidatie, verbaal en lichamelijk geweld, pesten en ongewenst seksueel gedrag. In 2014 lag dit percentage nog op een kwart.

In onze training krijgt zorgpersoneel handvatten aangereikt om iemand op een effectieve manier aan te spreken op zijn gedrag. Ook kunnen zij hun opgedane vaardigheden meteen oefenen met een trainingsacteur. Ondanks het serieuze thema wordt er ook veel gelachen in onze training.

Niet alleen de deelnemers waarderen onze training, ook het VUmc is tevreden:
‘Wij hebben Hermans & De Paepe ingehuurd nadat ons vorige trainingsbureau ermee stopte. Daniëlle was toen al trainingsacteur tijdens de trainingen en via haar zijn we in contact gekomen met Karina. Karina en Daniëlle zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en vullen elkaar goed aan. Ze zijn zeer flexibel en denken met je mee als organisatie, in een handomdraai geven ze invulling aan onze wensen en dat maakt het voor onze organisatie zeer prettig samenwerken. De trainingen die de dames bij ons verzorgen hebben een goede opbouw, met goed acteerwerk en veel afwisseling van werkvormen. De dames zijn enthousiast en betrokken en luisteren naar de ontwikkelingen in de praktijk en spelen daar goed op in.
Iedereen die zijn personeel wil trainen in de omgang met grensoverschrijdend gedrag en agressie adviseer ik dan ook Hermans & De Paepe in te schakelen.’
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Mientje Walon, HR adviseur en medewerker ombudsmanzaken