Mevr. Temminck (Karina): ‘Juffrouw,  kunt u mij verklaren waar u de bril van mijn moeder heeft gelaten?’
Verzorgende Joke (Daniëlle): ‘Oh, die zal ze wel door het toilet hebben gespoeld, dat gebeurt hier aan de lopende band en nu moet ik naar opa De Wit…’

 

Mevr. Temminck grijpt haar tas en wil Joke slaan

 

Bovenstaande personages kwamen onlangs in ‘actie’ tijdens de kick off van 6 bijeenkomsten over veilige zorg voor medewerkers van CuraMare. Het doel van dit stukje bemoeitoneel is het publiek prikkelen om na te denken over effectieve gespreksvoering. Waarom loopt een gesprek uit de hand? En wat is jouw aandeel hierin? Hoe voorkom je dat iemand boos wordt of nog erger; je wil gaan slaan!

Aan de hand van de tips uit de zaal wordt het gesprek tussen Mevr. Temminck en verzorgende Joke zodanig geregisseerd dat mevr. Temminck zich gehoord voelt en tevreden het verzorgingstehuis verlaat. Zelfs al is de bril van haar moeder nog niet gevonden..

Deze sketches, ook wel regietheater/bemoeitoneel genoemd, zijn een welkome afwisseling tijdens de bijeenkomst waarin veel informatie wordt gegeven over veilige zorg. Dat krijgen wij na afloop terug van de doelgroep. Een veilige manier voor grotere groepen om mee te denken en vorm te geven aan het zo goed mogelijk uitvoeren van hun werk. En onze alter ego’s mevr. Temminck, Joke, Evelien, Gerda en Natasha zijn nooit te beroerd om van hun fouten te leren..

2015-09-15 13.03.28 2015-09-15 13.59.04  2015-09-15 13.06.01