Wanneer heb jij je voor het laatst verkleed als iemand anders? En lol gehad?

Laatst namen wij een duik in de verkleedkist van fotostudio de Mengformule in Amsterdam! En een plezier dat we hadden..  (onder dit bericht vind je het resultaat van onze fotoshoot)

Als (trainings)acteurs zijn wij natuurlijk gewend om ons te verdiepen in tal van personages, maar verkleden is er eigenlijk nooit bij. Op verzoek van degene die tegenover ons zit, ’transformeren’ we in zijn autoritaire baas, vervelende klant of bedroefde collega. Dan krijgt de deelnemer in kwestie de kans om een gesprek te oefenen en daarin bijvoorbeeld zijn grenzen aan te geven. Of om feedback te geven of om effectief te blijven communiceren in lastige situaties. Ontzettend leerzaam en zinvol, weten wij uit ervaring. Ook zonder aanplaksnor of pruik kun je heel goed in de huid kruipen van een ander.

Dat neemt niet weg dat, áls wij de kans krijgen, wij heel enthousiast worden van opdrachten waarin we ons wél mogen uitdossen. Pruiken, nepbrillen, verpleegsteruniformen, ordinaire truitjes, tennispakjes, keurige bloesjes; alles wordt uit de kast getrokken om een typetje goed neer te zetten.
Na de zomervakantie gaan we voor enkele persooneelsbijeenkomsten van Curamare weer in witte zusterkledij met gele crocs de vloer op. Heerlijk!

Naast ludieke acts voor bedrijven en instellingen maken wij ook regietheater ofwel bemoeitoneel. Een doeltreffende en interactieve manier om grote groepen mensen kennis te laten maken met nieuw beleid, gedragsprotocollen etc. Je kunt hier meer over lezen in de rubriek nieuws en de rubriek theater op maat.

Als je zelf zin hebt gekregen om eens in de huid te kruipen van Rembrandt, Willem van Oranje of een wereldberoemd schildersmodel uit de Gouden Eeuw; bezoek dan een keer de populaire fotostudio De Mengformule in Amsterdam. Lol gegarandeerd!