In actie tijdens presentatie CuraMare

Voor ruim 150 medewerkers van CuraMare, de grootste zorgaanbieder op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en omgeving, mochten wij  begin december een theatrale bijdrage leveren tijdens een presentatie over meer veiligheid in de zorg. Het interactieve programma dat wij samen met trainer/spreker Raymond Veenman hebben opgezet, viel zeer in de smaak bij de bezoekers!

Na een ludieke aftrap door zuster Evelien (Hermans) en zuster Hetty (De Paepe) volgden een stellingenspel en kwamen interessante sprekers waaronder een veiligheidsdeskundige en de wijkagent aan het woord. Tussendoor speelden wij enkele korte praktijkvoorbeelden waarin we lieten zien hoe een verpleegkundige/leidinggevende vooral niet moet optreden tegen een boze patiënt/bezoeker. Daarna mocht het publiek ons aansturen en de situatie tot een goed einde brengen. Deze vorm van theater wordt ‘regietheater’ of ook wel ‘bemoeitoneel’ genoemd.
Wij zijn hier echt fan van; je kunt op een veilige manier aandacht vragen voor een bepaald thema en een grote groep bereiken. Ook is het een leuke afwisseling en zorgt het voor plezier en veel interactie. Wij waren blij te merken dat onze schrijfsessies en repetities zo goed uitpakten op de bühne. En heerlijk om te doen! Gelukkig gaan we 12 januari nog een keer optreden voor een groep medewerkers van CuraMare. Ook andere zorgaanbieders hebben al interesse getoond voor onze presentatie! Wij popelen om dit unieke concept samen met Raymond Veenman en de sprekers verder ‘uit te rollen’ door het hele land..

Een foto-impressie: