We moesten vooral veel doen, dat was erg nuttig. Ik kan de oefeningen en kennis meteen inzetten.” * “Hun openheid en toegankelijkheid leiden tot een dynamische en interactieve workshop. Hierdoor wordt het ijs direct gebroken en krijgen ze de deelnemers mee met hun enthousiasme.” * “De tips waren concreet en ik kan het gelijk toepassen bij mijn volgende sollicitaties.”

Bovenstaande reacties van deelnemers aan onze workshop druppelden deze week binnen bij het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk van de Universiteit Leiden. Ter ere van de officiële Kick Off van het Netwerk gaven we op 5 juni een korte presentatieworkshop aan een groep oud-studenten.

Met interactieve oefeningen en persoonlijke feedback konden onze jonge en ambitieuze deelnemers ervaren hoe ze beter over het voetlicht kunnen komen tijdens een pitch, netwerk- of sollicitatiegesprek. In pak ‘m beet anderhalf uur hebben we veel tips en adviezen kunnen geven die enthousiast zijn ontvangen. Ook het bestuur was blij met ons; zie de reactie onder het kopje aanbevelingen.


Dit smaakt naar meer!

We hebben tijdens de workshop gemerkt dat veel jongeren, die aan het begin staan van hun loopbaan en zichzelf moeten positioneren op de arbeidsmarkt, dit best lastig vinden. Ze zitten met vragen als:  ‘Waar ben ik goed in, hoe onderscheid ik mezelf en kom ik wel goed over?  Onze aanpak kan in korte tijd veel inzicht en verbetering opleveren. De uitnodiging ligt er om met een groep jonge alumni verder te gaan op de ingeslagen weg!